Det norske innebandylandslaget

Man får kalle en spade for en spade – Norge er langt bak naboene når det kommer til innebandy. Vi er fortsatt i topp 10 av verdens fremste innebandylandslag, men sjansen for å vinne VM er minimal. Den beste prestasjonen vi har sett fra innebandygutta hittil er bronsemedaljen i VM 1996 – etter det har stått temmelig stille på innebandyfronten. Sverige, Finland og Sveits er stadig å se på seierspallen i alle internasjonale turneringer, mens Norge må slåss for å holde seg i teten.

Derimot har staten investert store summer i å fremskynde utviklingen av innebandy i Norge, noe som meget sikkert vil gi gode avkastninger i fremtiden. For eksempel avholdes SALMING Invitational i Norge – en miniturnering der Norge inviterer de aller beste innebandylandslagene i verden til å konkurrere om medaljer. Norge har selvsagt minimale sjanser til å vinne turneringen, men det er alltid godt å se de virkelig store stjernene spille. Slikt gir pågangsmot til våre egne innebandylag, noe som vil slå ut i fremtiden og løfte Norge oppover som innebandynasjon. Inntil den tid kommer er det bare å stå på og trene hardt, så slipper vi ydmykende tap på hjemmebane. Det var kjipt å se på oddsen hos NordicBet under det siste VM i innebandy, der man ble tilbudt 150 ganger innsatsen om Norge skulle stikke av med gullmedaljen.

Samtidig må man påpeke at oddssettere også kan ta feil – Norge spilte flere gode kamper og nordmenn som stadig satset penger på at landslaget skulle vinne kunne innkassere gode summer flere ganger. Mange vil kunne huske den store seieren mot Tsjekkia i Innebandy-VM 2012, eller kvinnelandslagets gode prestasjon mot Slovakia under VM 2011. Det norske innebandylandslaget har forhåpentligvis en strålende fremtid foran seg, og med tiden vil vi til og med kunne konkurrere mot både Sverige og Finland. Er det en ting nordmenn er kjente for, så er det viljestyrke og konsentrasjon. Med disse to i lomma er det ingen som kan stoppe oss.