VM i innebandy

Den aller største turneringen innebandyspillere kan være med på er selvfølgelig innebandy-VM. Disse går av stabelen annethvert år, men siden mesterskapet for kvinner er like populært som mesterskapet for menn har man altså noe heftig å følge med på hvert eneste år! Er det ikke de lynraske svenske grabbarna som skal kjempe om gullet, er det de finske jentene man kan følge med på i stedet.

Sveriges VM-tropp i mesterskapet for menn har vunnet alle verdensmesterskap i innebandy siden det aller første ble spilt i 1996, med unntak av to uheldige år da Finland tok pokalen med hjem. Om man vil satse penger på en vinner, er det kanskje Sverige man bør velge på tippekupongen – eller Finland. Det er Sverige og Finland som har lavest odds, men med 7 medaljer i ryggen er det sannsynlig at det er Sverige som får med seg pokalen – de er jo på hjemmebane!

De norske herrene har holdt seg på en stabil 5. plass de siste årene, men om man dømmer etter de aller siste kampene er det tydelig fremgang på landslaget vårt i innebandy. Vi har alltid gjort det bedre enn danskene, og landslaget i innebandy for kvinner har kjempet om sølvmedaljene ved flere anledninger. Det har blitt to bronser for innebandyjentene, men når VM i innebandy 2015 går av stabelen i Finland, håper vi ikke på noe mindre enn gullet. Innebandy har vokst i Norge de seneste årene og det spilles stadig oftere i haller landet rundt. Innebandy-VM er med på å forsterke imaget til innebandy som en rask, actionfylt og rimelig røff sport.

Det forrige verdensmesterskapet for kvinner, som ble avholdt i Tsjekkia, tiltrakk seg store mengder av tilskuere. Turneringen ble en suksess, selv om tsjekkerne endte på en bitter andreplass etter å ha bli slått av svenskene i finalen. Det er duket og klart for et nytt verdensmesterskap i innebandy 2014, det spilles for tredje gang i Sverige, som har den beste infrastrukturen for innebandy. Norge avholdt VM i innebandy i 2000, og forhåpentligvis vil vi få avholde ett av de neste mesterskapene slik at vi kan vise hvor langt vi har kommet på så kort tid. Følg med på neste verdensmesterskap i innebandy, og bli forbløffet over den fremragende underholdningen!